Kalibratie en integratie van innerlijke delen

Heb je de prachtige film Blonde gezien?

Daarin zie je hoe Marilyn Monroe vaak een klein onzeker meisje was, die dan, omdat de spotlights aangaan en het moet, transformeert in een goddelijke, zelfzekere Diva, vlak voor het moment dat ze het podium opkruipt.
 
Dit verhaal toont dat je bepaalde kanten in jezelf kunt ontwikkelen. Mijn eigen geloof hierin is groot. Ergens vermoed ik dat je elk aspect dat je ziet in anderen, dat mensen eigen is, ook kunt uitnodigen in jezelf.
 
Voice Dialogue is een fantastische, heldere route om dit te doen, waarbij je vertrekt van wat er al ís ontwikkeld in jezelf. Je gaat dit balanceren met de tegenovergelegen polariteit, met dat wat nog onderontwikkeld is.
 
Het is wel heel belangrijk dat je deze innerlijke delen of subpersonen, zoals ze ook wel genoemd worden, ook wérkelijk integreert in jezelf. En dat je ze laat samenwerken met je overige aspecten, met je volledige innerlijke familie, vanuit een bewust ‘midden’, een bewust ego dat kiest wanneer welk deel wordt ingezet. Ik heb het over het belang van kalibratie.
 
Zo voorkom je dat wat er met Marilyn gebeurt in de film. Ze heeft het gevoel een ‘split-personality’ te zijn, vervreemd van sommige innerlijke delen, vol oordeel op bepaalde stukken van zichzelf, met verstoten delen -vaak gerepresenteerd door mensen waar we het moeilijk mee hebben-, levend in extremen en in een diepe, doodvermoeiende innerlijke strijd.
 
Dit kalibreer- en integratiewerk is heel belangrijk, en kan je perfect aan de hand van Voice Dialogue doen. In de Voice Dialogue methode balanceren we onze polariteiten, de door ons gezin van herkomst, opvoeding en context ontwikkelende aspecten die vaak als automatismen te voorschijn schieten.
 
We honoreren deze delen, leren over hun herkomst, hoe ze ervoor zorgden dat we geliefd en gezien werden, welke strategie deze innerlijke delen hebben bedacht en geleefd, en we voelen de energie die ze dragen door ons lichaamsbewustzijn aan te spreken.
 
Wat we ook doen is samenwerking tussen deze innerlijke delen organiseren. We maken het bewuste ego sterker, we leren bewust te kiezen en onze ontwikkelde en diepgewortelde innerlijke stukken op waarde te schatten en in te zetten wanneer het ons dient. Als het niet zo’n ongepaste metafoor was zou ik zeggen: alsof we een interne troepenmacht hebben die naar ons luistert en op ons commando handelt. Dat is ‘onszelf besturen’.

Trailer Blonde: https://www.youtube.com/watch?v=aIsFywuZPoQ

Wil jij meer zelfbestuur en inzicht in je innerlijk systeem? Vraag me om meer informatie of kijk op mijn website, onder Persoonlijke coaching en Voice Dialogue. Weet dat je loopbaancheques kunt inzetten.

#kalibreren #integratie #voicedialogue #innerlijkedelenwerk #polariteiten #innerlijkconflict #splitpersonality #jezelfbesturen #zelfsturing #innerlijkleiderschap #bewustegoproces #lichaamsbewustzijn #innerlijkedialoog

Dette van Zeeland