Shared Leadership Council

Shared Leadership Council

Shared Leadership Council, iets voor jou?


Ben jij als leider in je organisatie aan de slag met gedeeld leiderschap, zelfsturing en zelforganisatie? Wil je met andere leiders hierover uitwisselen, leren van gelijkgestemden en reflecteren op de specifieke uitdagingen waarmee je in dit proces te maken krijgt? Wil je samen ontdekken hoe je collectieve en persoonlijke wijsheid nog effectiever kunt uitnodigen in je organisatie?

Zelfsturing en zelforganisatie impliceert dat je als leider een andere rol oppakt. In plaats van hiërarchisch te beslissen, creëer je een context waarbinnen mensen en teams zoveel mogelijk autonoom functioneren. In plaats van leiding te geven vanuit controle kies je voor een ondersteunende manier van leidinggeven en ben je een facilitator, verbinder, coach en inspirator. Het installeren van een cultuur van vertrouwen, een organisatiestructuur met heldere kaders en nieuwe vormen van samenwerken vraagt om een andere manier van kijken, naar jezelf en naar je medewerkers.

Best een pittig proces, waarin ondersteuning van peers wenselijk is. In deze Council gaan we samen de dans aan tussen persoonlijke en collectieve wijsheid.

Daarom organiseren Peter Plusquin en ik een Shared Leadership Council. Via de knop hieronder lees je er alles over.



Dette van Zeeland