Golven Maken nieuwsbrief

Ik heb een nieuwsbrief gemaakt. De eerste ooit. Dit is het voorwoord:

In deze complexe wereld zijn we het aan onszelf verplicht om in elk systeem, of het nu een school is, een organisatie, een instelling, een overheid, een team of een gezin, de collectieve intelligentie aan te spreken en te benutten. Het leiderschap van vandaag regeert en handelt nog te vaak vanuit kindbewustzijn, trauma en gekwetstheid. Dit verwoest ons. Er is geen tijd te verliezen, we hebben alle wijsheid van het systeem te gebruiken en alle perspectieven in te bedden om de wereld die we wensen waar te maken.

Sociale technologie zoals Sociocratie, Deep Democracy, Verbindende communicatie - en Oude Wijsheid - maakt het mogelijk om dit te doen. Het toont ons hoe we leiderschap, eigenaarschap, macht en beslissingsbevoegdheid veilig kunnen distribueren in een systeem. Hoe elk lid van het systeem het gevoel krijgt bij te dragen aan het grotere geheel.

Uiteindelijk hebben we allemaal hetzelfde doel. Een constructieve wereld scheppen waarin we organisch samenwerken vanuit wijsheid en liefde. Vanuit systemen die gebaseerd zijn op vertrouwen, waarin we emotioneel volwassen zijn, zo bewust mogelijk handelen en verantwoordelijkheid nemen voor onze eigen behoeften. Waarin we onszelf emotioneel reguleren en in behoeftetaal spreken. Waarin we elkaar steeds opnieuw uitnodigen om vanuit empathie en zelfliefde samen te leven en werken.

Want de ander is niet de hel. De ander dat ben jij in een iets andere manifestatie, met ontwikkeling op andere aspecten van het spectrum. Elk van ons vertegenwoordigt andere polariteiten en perspectieven. Daarom is het sociocratische principe van Both en More een essentieel handvat: Wat is de waarheid en de wijsheid in het tegenoverliggende perspectief?

Kunnen we hiervoor open staan en vanuit het neutrale, wijze midden reageren, zonder gehechtheid aan een bepaald perspectief? De praktisch toepasbare filosofie van Sociocratie, Deep Democracy, Verbindende communicatie, Voice Dialogue en oude wijsheid helpt ons dit te doen.

Ik gids je graag om vanuit wijsheid in de wereld te staan. Ik heb de overtuiging én de ervaring dat jij, je collega’s en je organisatie, hyper-constructief kunnen worden met de inspiratie uit bovenstaande kaders. Ik help je met veel liefde om een heler mens te worden, je wijsheid volledig aan te spreken en zo anderen te inspireren. Wees welkom voor persoonlijke of organisatiebegeleiding en in de onderstaande programma’s.

Liefs,
Dette

Dette van Zeeland